BANDINFORMATIE

NIEUWE CD: 'Kind of rock 'n roll'

 

In oktober van 2016 bracht The Blues Factory hun laatste cd uit. De cd bevat 11 bekende en nieuwe hoogtepunten uit het repertoire van The Blues Factory waaronder het legendarische 'Barcelona' over het leven en de tragische dood van een stierenvechter uit Barcelona.

De cd is te koop bij optredens en is te koop in de i-tunes store.

 

OKTOBER 2018:

 

Momenteel maken wij nieuwe opnames in de eigen studio van Wilfred in Wapse.

Op deze opnames zal Frans uiteraard nu ook te horen zijn: op contrabas maar ook op piano.

 

BIOGRAFIE

THE BLUES FACTORY

 

The Blues Factory werd in 2012 opgericht door Wilfred Vermeulen en Jan Hoed, allebei uit Wapse.

Ivm wat grotere optredens werd als snel gezocht naar een uitbreiding van het duo.

Begin 2015 werd de band dan ook uitgebreid met de (contra) bassist Laurens van Venrooij uit Ansen. Kort daarna meldde zich ook Menno Scheffer uit Diever op Saxofoon en mondharmonica.

 

In 2017 besloot Laurens de band te verlaten i.v.m. andere prioriteiten. Wij werken sinds januari 2018 met onze nieuwe bassist: Frans Tunderman (zie biografie deze bladzijde)

 

De band onderscheidt zich door een uniek eigen geluid en repertoire van eigen geschreven songs die gebaseerd zijn op de blues. Invloeden van Seasick Steve, Frank Zappa en Tom Waits zijn daarin soms hoorbaar.

CONTACT:

info@thebluesfactory.nl

OF

0628182749

(Wilfred)

 

CD Bestellen? Stuur een mailtje of bestel m via de i-tunes store zoekterm:

THE BLUES FACTORY

 

THE BLUES FACTORY

Kind of rock 'n roll

 

BANDINFORMATIE

 

 

THE BLUES FACTORY PRESENTEERT NIEUWE BASSIST

Het kan leuk en verrassend lopen in Drenthe:

Dat ondervonden de heren van The Blues Factory uit Wapse en Diever toen in november 2017 hun bassist Laurens van Venrooij stopte met de band. Door een verhuizing vanuit het midden van het land naar het mooie Vledder meldde Frans Tunderman zich als nieuwe (contra-) bassist voor het kwartet.

 

Na enkele maanden repeteren en experimenteren werd er een combinatie gevonden tussen de

eigenzinnige blues van Wilfred Vermeulen en Jan Hoed met de jazzachtergrond van Frans.

 

BIOGRAFIE FRANS TUNDERMAN

 

Frans Tunderman (1954) speelt contrabas en is voornamelijk autodidact. Beginnend op gitaar stapte hij later over op de contrabas. In het seizoen 1985/1986 volgde hij lessen aan het conservatorium te Hilversum. Frans speelde in allerlei bands, meestal opererend vanuit het BIM huis te Amsterdam.hij Bands waarin hij gespeeld heeft (of nog steeds speelt) zijn o.a. The Baritone Power Plant, De Ellen H. band, Soul Station en het Cor Bakker Trio.

Bekende muzikanten met wie hij heeft samengewerkt zijn o.a. Charlie Bird, Dorothy Donegan, Lenette van Dongen, Herb Ellis, John Engels, Georgie Fame, Fappy Lafertin, Jimmy Knepper, Brian Melvin, Cees Slinger en Lew Tabackin en nu dus: THE BLUES FACTORY

8901 Marmora Road, Glasgow D04 89GR

Copyright @ All Rights Reserved